Mariska van der Plas

Mariska is onze secretaresse, onze gastvrouw. Drie dagen (woensdag, donderdag en vrijdag) van de week is zij aanwezig op het secretariaat. Op een open en enthousiaste manier staat zij cliënten en collega’s te woord. Altijd meedenkend en meewerkend. Het leukste aan haar werk vindt Mariska het contact met cliënten, de samenwerking met de collega’s en de diversiteit van de taken en werkzaamheden.

Naast haar ‘gewone’ werk helpt zij collega’s met meer projectmatige werkzaamheden zoals het versturen van belangrijke informatie aan cliënten. Op dit moment informeert zij cliënten over het Horizontaal Toezicht programma van de belastingdienst. Het uitgangspunt van dit Horizontaal Toezicht programma is vertrouwen:

  • dat de adviseur zich aan de fiscale regels houdt en goed koopmansgebruik toepast;
  • dat de ondernemer geen gegevens achter zal houden;
  • dat de Belastingdienst aangiftes sneller afhandelt;
  • dat de Belastingdienst geen steekproefcontroles over de afgelopen 5 jaar meer bij de ondernemer uitvoert.

In het nieuwe systeem worden deze controles op het dossier bij de adviseur uitgevoerd, welke aanzienlijk minder detaillistisch zijn. Vooral het laatste punt kan zeer aantrekkelijk zijn voor ondernemers, het scheelt een hoop stress, administratieve rompslomp en tijd.

In haar vrije tijd wordt Mariska blij van het doen van leuke dingen met haar familie, haar gezin. Maar ook hardlopen (de AVR beginnerscursus én de TKChallenge), fotograferen, wandelen in de natuur en genieten van de zon op een terras met goed gezelschap doet zij graag.